Gemakkelijk bereikbaar vanuit Dendermonde (3 km), gelegen aan een grote verbindingsbaan N 41 gemakkelijk bereikbaar vanuit Baasrode (2 km) en Buggenhout (4km) ; eenmaal de grote baan N 41 verlaten is er maar 1 duidelijk aangegeven straat naar Vlassenbroek. Parking aanwezig, duidelijke en eenvoudige aanduiding naar het centrum en de zaak zelf. Op termijn voorziet de stad een extra parking bij het binnenkomen van de gemeente.

Huize Geertrui ligt midden in het dorp Vlassenbroek. Wie doorheen dit dorp, gelegen aan de Schelde, rijdt, langs een uitgebreide reeks fabrieken en een onafgebroken lintbebouwing, vermoedt nauwelijks dat zich in dezelfde gemeente een groot stuk natuurgebied bevindt, een unieke parel in het Scheldeland.

BEKIJK DE FILM VAN HET SIGMAPLAN : Vlak bij de St.-Ursmaruskerk (1779-1830), met haar geklasseerde toren daterend uit 1677, kan men op de veerboot stappen en zich laten overzetten naar Moerzeke-Kastel, waar men vanop de Scheldedijk een enig uitzicht heeft op Baasrode en Vlassenbroek.
Het gehucht Vlassenbroek is niet alleen bekend als kunstenaarsdorpje en zijn unieke ligging aan het natuurgebied. De Vlassenbroek-polder, ook wel 'Baasrode-broek' genoemd heeft een grootte van 287 ha, d.w.z. meer dan 1/3 van de totale Baasroodse oppervlakte. Het prachtige kerkje in gotische stijl dateert uit de 11e tot 15e eeuw.

Gelegen op het fietsenknooppunten netwerk tussen 91 en 58 , is deze plaats een ideale rustplaats. Voor de wandelaars zijn er niet minder dan  4 afgepijlde wandelpaden die je door een prachtig stukje natuur loodsen.